Ezért  és a matematikai tehetségek gondozásáért nemrégiben Ericsson-díjjal is kitüntették Budapesten.

Kubatov Antal

Morapitiye Sunil, Czotter Eszter, Buzsáki Dániel. A Felvidéki matematika verseny első három táncsicsos helyezettje. Felkészítő tanáruk, Kubatov Antal rajtuk kívül tucatnyi országos helyezéshez segítette diákjait. A szegedi tudományegyetemen 20 éve végzett és azóta itt tanít. Reőthy Ferenc iskolaigazgató így fogalmazott kollegájáról:
- Ő nagyon nagy mértékben elfogadott tanár a diákok körében. A kollégák körében és tudom, országosan is, a matematika tanárok körében is.

Az Arany Katedra és Beke Manó emlékdíjas, szigorú tekintetű tanárt szeretik tanítványai. Egyikük, Fonai Dániel így beszélt tanáráról:
- Valójában a látszat csal, hiszen a tanár úr nem olyan szigorú, meg nem
olyan komolyan tartja az óráit, mint látszik. Rengeteg humort visz bele az
órákba, de ugyanakkor komolyan veszi a matematika tanítást...

Kubatov Antal azt mondta: a matek a lusták sportja, ezt hazafele sétálva is lehet űzni. Mint megtudtuk, az ő javaslatára vagy késztetésére a szülők hozták létre a tehetséggondozó alapítványt. Estéinek nagy részében a számítógép előtt írja cikkeit, legutóbb a Ptolemaios tételről. Tanít az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskolában, a versenyre készülőknek pedig japán logikai táblából oktat. Szabadidejében zenét hallgat és a sportadókat nézi szívesen.   
- A teniszt jobban követem, ha módomban áll, de jó foci meccset is szívesen megnézek vagy kosarat... - mondta el a Kapospontnak Kubci, ahogy a Táncsicsban hívják.
Elmondta: neki az igazi siker a gyerekek boldogsága, és ebben az iskola sokat segít.

- ...mondjuk, hogy a munkám benne van, de ők érik el a sikereket, tehát a gyerekekeknek kell megtanulni, nekik kell versenyezni. - tette hozzá a matematika tanár. - Ő áll oda nyilván, nekem annyi a dolgom, hogy amit lehet, azt az ember segíti, hogy felkészüljön. Erre szegődtünk annak idején.

Címkék: kis szines