Ecsenybe, Felsőmocsoládra, Bányára, Kaposdadára és Berencsepusztáranem mennek be vasárnap este a buszok. Az utak ott alkalmatlanok a buszok közlekedésére. Napközben jelentős késések nem voltak, de estére a lefagyások miatt csúszóssá váltak a megye útjai - közölte Kovács Melinda a Kapos Volán vezérigazgatói asszisztense.

Bánki László a Magyar Közút regionális főmérnökségének üzemeltetési osztályvezetője is figyelmeztetett az utak lefagyására. Hozzátette: egyre kedvezőbb az időjárás, a régióban egyre kevesebb helyen esik csapadék. A főutak jó állapotban vannak, latyakosak, hókásásak, míg a mellékutakon letaposott havas, síkos a burkolat.

A 6-os főút jól járható, fekete a burkolat. Kaposvártól Boldogasszonyfáig azonban még problémás lehet a közlekedés. Sásd irányából sem kapott a Magyar Közút bejelentést. Mindenképpen téli útviszonyokra kell számítani a régióban.

Korábban írtuk:

Megállás nélkül havazik a megyében. A balaton parton néhol már a 30 centimétert is elérte a két nap alatt leesett hó vastagsága. A fő és mellékutak havasak, a Magyar Közút gépei folyamatosan hóekéznek.

Kovács Melinda a Kapos Volán vezérigazgatói asszisztense közölte: a helyközi járatok közlekedésében kisebb, 5-10 perces késések előfordulhatnak. A távolsági járatoknál ez akár 10-15 perc is lehet. A Visz és Karád közötti Berencsepuszta felé járhatatlan az út, ide nem is mennek be a buszok. Szintén problémás a közlekedés Torvaly és Kaposdada felé. Ezeket még megközelítik a buszok, de később előfordulhatnak járatkimaradások.

A kaposvári tömegközlekedésben nincsenek fennakadások. Az utakat kotorják és az emelkedőkön lesózták így a máskor gondot okozó Lonkahegy, Kecelhegy illetve Madár utca is járható buszokkal.

Petes Tamás a KVG Zrt. kommunikációs és marketing igazgatója elmondta: a város valamennyi belterületi útján és járdáin tolják a havat, jelenleg 12 géppel dolgoznak. Az intenzív hóesésnek köszönhetően előfordul, hogy mire egy-egy hosszabb útvonal végére érnek, már kezdhetik is előről.

- Síkosságmentesítést csak a meredek emelkedőkön végzünk, máshol nem érdemes leszórni a folyamatos kotrás miatt - tette hozzá Petes. - A meteorológiai szolgálat előrejelzése bevált, tegnap óta 20 centiméternél több hó is leesett. Vasárnap délután lévén alig van gyalogosforgalom a városban így a hómunkások most pihennek, hogy hajnalban újult erővel kezdhessék a munkát. Hétfő reggel egyeztetünk a Városgondnoksággal, így szükség esetén a közhasznú munkások is beállhatnak havat lapátolni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint éjszakától északnyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, hétfőn országszerte számíthatunk több-kevesebb napsütésre, csak néhol lehet jelentéktelen havazás. Azonban továbbra is narancs riasztás van érvényben.

Pécs, Nagykanizsa, Kaposvár, Siófok, Dombóvár térségében regionális szinten 5-10 perces, a távolsági Budapestről érkező és oda induló vonatok 5-10 perces késéssel közlekednek.

Címkék: kotrás, közlekedés, havazás, kis szines