Tüskevár állomás

Továbbá Kapostüskevár vasúti megállóhely 2009. szeptember 1 óta táblás megállóhelyként üzemel, így a menetjegyek váltására a vonatokon van lehetőség. Az ezóta eltelt időszakban Egyesületünk megőrizte a vasúti megállóhelyet, így kezelésünkbe kerültek a MÁV-START Zrt.-nek köszönhetően a megálló berendezési tárgyai is.

Jelenleg pedig folyamatban van több megállapodás módosítása a MÁV Zrt és MÁV Vagyonkezelő Zrt. között, melynek megkötése útán további helyiségekkel bővülhet a vasúti kiállítás, így egy vasúti pénztár múzeum és megálló történeti kiállítás megvalósítását tervezik. Legfontosabb céljuk pedig a megállóhely megóvása az enyészettől, esetleges jobbá tétele, az állag megóváshoz kapcsolódó munkálatok, javítások elvégzése, mivel sajnos az épület állaga folyamatosan romlik. Mindezen tevékenységükhöz, terveikhez cégeket, magán embereket keresnek támogatóknak!

Amúgy a tervek szerint február eleje felé tervezzünk egy Sajtó tájékoztatót is, melyen pár értékes régi dokumentum bemutatása által szeretnék segítséget kérni minden állampolgártól, vállalattól és önöktől is.

http://kapostuskevar.blogspot.com/

Címkék: kis szines