Az Alapítvány saját forrásából 3,2 milliárd Ft biztosít az alacsony jövedelmű nyugdíjasok, fogyatékossággal élők, legalább két kiskorú gyermeket nevelő munkavállalók, szakiskolai tanulók számára üdülési csekk formájában adó- és járulékmentesen. A rendelkezésre álló forrás tovább növelhető a civil szféra szerepvállalása mellett. Örömteli az, hogy az elmúlt években 100-150 non-profit szervezet kapcsolódott be a szociálisan rászorultak üdülésének, pihenésének, rekreációjának támogatásába.

A támogatást a rászorultak pályázat útján 2010. január 31-ig igényelhetik a Hivatalos Közlönyökben, az önkormányzatok ügyfélszolgálati irodáin, a Tourinform irodákban, valamint a www.udulesicsekk.hu web-oldalon megtalálható űrlap felhasználásával.

A pályázathoz szükséges önrész előteremtése az egyéni befizetés helyett történhet civil szervezeti-, egyházi-, szakszervezeti-, önkormányzati szerepvállalással is. A civil szervezetek összefogásával várhatóan 120 ezer honfitársunk érzékelheti a társadalmi összefogás, szolidaritás konkrét megnyilvánulását.

Címkék: kis szines