Ezt Szita Károly jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján. Korszerűsítik a közvilágítást és biogázvezetéket építenek a cukorgyár és a fürdő között. Ezzel évente 75 millió forintot tud spórolni a város.

Már két éve fűtik a cukorgyárat a helyben termelt biogázzal. Május végétől a fürdőben is ezt használják majd. Addigra megépül a vezeték. A 95 milliós beruházással 21 millió forintot spórol az önkormányzat évente. A közvilágítást is korszerűsítik a városban. Több mint 8000 közvilágítási lámpa van Kaposváron, ebből 2000 ilyen, korszerűtlen, mint itt a Noszlopy utcában. De ezeket is kicserélik ebben az évben. Ezzel 16 millió forintot tud megspórolni a város minden évben. Így a 124 milliós beruházás 6 év alatt megtérül. Emellett olyan berendezéseket szerelnek fel a trafóállomásokon, amelyekkel az éves közvilágítási költség harmadát, 38 millió forintot spórolhatnak. Májusra elkészül a felújítás.

A polgármester hétfőn elmondta: Kaposváron évek óta folynak már környezettudatos beruházások: például a panelfelújítás és az intézmények nyílászárócseréje. Szita Károly
szerint Kaposvár energiatudatos város, 390 millió forint energia-megtakarítást célzó beruházást hajtanak végre ebben az évben, és ennek a hozadéka az lesz, hogy éves szinten 75 millió forintot takarítanak meg.  Szita Károly hozzátette: a kormány csupán 20%-kal támogatja ezeket a beruházásokat, pedig a felét kellene. Mint megtudtuk, erre meg is van a fedezet, csak másra költik.

Címkék: kis szines