Hóhelyzet

Megérkezett szerda reggelre az ígért esős, ónos esős időjárás. Kedd este még havazott, szerda reggelre viszont elállt a hóesés, helyette eső tette nehézzé a közlekedést. Az autósok lassan, de viszonylag csúszásmentesen tudnak közlekedni, a helyi autóbuszjáratok kis késésekkel, de menetrend szerint közlekednek.

Kedden az esti órákban Csurgón egy helyijáratú busz nekicsúszott egy fának. Az utasok közül senki nem sérült meg, a csurgói tűzoltók érkeztek a helyszínre segíteni. Az este folyamán egyébként több busz elakadt, valamint tíz árokba borult autóról tudunk. Szerdán a hajnali órákban Kaposfüred és Somogyaszaló között két kamion elakadt a hóban. A  bajba jutott kamionoknak a Kötél egyesület segített. Sérültje nem lett az esetnek.

A KVG Zrt.-től megtudtuk, hogy az éjszaka folyamán tíz hókotró gép dolgozott a kaposvári utcákon, és 30 fő takarította az autóbuszöblöket, gyalogátkelőket, lépcsőket. Reggelre megjött az eső, a főutak mind járhatóak, a mellékutak latyakosak. A munkások 24 órás készenlétben vannak.

A Magyar Közút Zrt. ügyeletesétől megtudtuk, hogy az éjszaka folyamán 27 gép dolgozott Somogy útjain, útzárt sehol nem okozott a hó. Kaposvár környékén hókásásak az utak, Nagyatádnál latyakosak, Marcalinál összesen 25 cm hó esett, még mindig havazik. Szántódon szintén havazik, és a mínusz miatt nem is olvad.

A MÁV-tól kapott információk szerint a reggeli órákban előfordultak 20-30 perces késések a vasúti közlekedésben Csomaszabadi és Taszár között váltóállítások miatt, de ez a probléma is helyreállt 7:45-re.

Kaposvár térségében a kora reggeli járat Somogygesztibe nem tudott beközlekedni. Jellemzően 10-20 perces késésekkel érkeztek az autóbuszjáratok a reggeli órákban a megyeszékhelyre.

Nagyatád, Barcs Marcali térségében a havazást ónos eső, majd jégdara váltotta fel. Ennek következtében az autóbuszjáratok a térségben 10-15 perces késéssel közlekednek. Felsőbogátpusztára a reggeli autóbuszjárat nem tudott beközlekedni.

Karád térségében az utak járhatatlanok voltak takarítatlanságuk, illetve ónos eső miatt, ezért Karád- Fonyód, Karád – Balatonlelle, Karád – Tab, Tab – Bonnyapuszta és Bonnyapuszta - Siófok viszonylatában járatkimaradások voltak. A dolgozók Tabra bejutását a társaság az Andocs – Siófok között közlekedő autóbusz Tabra történő betérítésével biztosította.

Forgalmi akadály miatt a Pannon Volán által, Hévíz – Pécs viszonylatában közlekedtetett autóbuszjárat kerülő útirányon, Dombóvár érintésével közlekedett.

Címkék: latyak, hóhelyzet, víz, , eső, kis szines