Szilveszter

Persze a túltervezett dolgok visszájára is tudnak fordulni, hiszen mitől lenne más az év utolsó napja bármely más hétköznapnál, illetve átmulatott éjszakánál? Talán abban, hogy az emberek elhiszik, hogy most aztán mindent szabad. Legális a hangoskodás, a kisebb piromán cselekmények és egy kis kapatosság is belefér a dologba. Nem feszítenek annyira a keretek és konvenciók, mint egy átlagos péntek vagy szombat éjszakán.

A végén persze jön egy másik nap, fejfájás és mozaikok: kivel, hol, mit és miért? Talányos kérdések.

Mielőtt teljes átlagot vonnánk az elmúlt évek tapasztalataiból, azért azt sem árt belekalkulálni a dologba, hogy egyrészt mindannyian megöregszünk, másrészt ezzel együtt nem bírjuk töretlen fordulatszámon a gyűrődést és jobb esetben az igények szintje is átalakul. Talán jobban tendál minden a minőség felé, maga mögött hagyva a mennyiséget.

Akkor mégis mi a fenét lehet csinálni szilveszterkor? Füstös helyeken egymáshoz simulva, vadidegenekkel is koccinthatunk, vagy nézhetjük egymást a konyhában virslievés közben, de mehetünk akár szabadtéri koncertekre is. Hála az égnek a régióban akad ilyen, sőt az idei év tartogat még zenei csemegéket is.

Mindent egybevetve a tartalmas szilveszter eltöltésére kapacitálunk mindenkit, amelyhez segítségképpen összeszedtünk néhányat a régión belüli mulatságokból.

Kaposvár

Pogo Szilveszter december 31-én, léggitártól a tomboláig, Pogo Center.

Szilveszteri gálaest, december 31-én, Kapos étterem.

Éliás együttes, december 31-én, Kossuth tér.

Best of zenekar, december 31-én, Kossuth tér.

 

Pécs

Emir Kusturica és a No Smoking, december 30. Széchenyi tér.

Ska-Pécs, New York Ska Jazz Ensemble, december 31. Széchenyi tér.

Címkék: kis szines