Tűzijáték

A kis és közepes méretű eszközöket december 31-én este hat óra és január 1-je reggel hat óra között lehet felhasználni. A fel nem használt tűzijátékokat a vásárlás helyén január első öt napjában visszaveszik, de a pénzt nem kötelesek visszaadni. Aki a maradék tűzijátékokat nem viszi vissza, vagy a kijelölt időszakon kívül ilyeneket magánál tart, az szabálysértést követ el, ami több tízezer forintos bírsággal sújtható.

Engedély nélkül megvásárolni és tartani csak az úgynevezett kis- és közepes tűzijátékokat lehet az év utolsó hetében, pontosabban december 28-ától. Ezeket az eszközöket december 31-én reggel hat óra és január 1-je reggel hat óra között lehet felhasználni. A fel nem használt tűzijátékokat a vásárlás helyén január első öt napjában visszaveszik, de a pénzt nem kötelesek visszaadni. Aki a maradék tűzijátékokat nem viszi vissza, vagy a kijelölt időszakon kívül ilyeneket magánál tart, az szabálysértést követ el, ami több tízezer forintos bírsággal jár.

A polgári célú pirotechnikai tevékenységeket szabályozó kormányrendelet egyértelműen kimondja, hogy tilos petárdát árusítani, birtokolni, illetőleg használni. A szabályt megszegőktől elkobozza a petárdát a rendőrség, akik egyúttal százezer forintig terjedő pénzbírságot is kiszabhatnak.

Címkék: petárda, tűzijáték, szilveszter, kis szines