Meleg karácsony

A melegrekordot a hőmérséklet pénteken sokfelé meghaladta az országban. A legmelegebbet, 21,2 Celsius-fokot, a Baranya megyei Sellyén mértek délelőttig, Pécs-Pogány térségében 18,9 fok volt. A fővárosban a pénteki csúcshőmérséklet délelőtt 12,8 Celsius-fok volt, ez még nem érte el a szintén 1983-ban mért 13,5 fokos rekordot.

Narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a Dél-Dunántúlra, ahol heves, jégesővel párosult zivatarok várhatók, a széllökések ereje néhol meghaladhatja majd a 90 km/h-ás sebességet.

Várható időjárás az ország területére szombat estig (www.met.hu): Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, inkább csak délen szakadozik fel hosszabb időszakra a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Éjszaka nyugat felől csökken a felhőzet, és szombaton az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Már csak északkeleten valószínű elszórtan eső, zápor. A néhol erős délnyugati szél ma délután északnyugatira fordul, és többfelé viharossá fokozódik, majd holnap napközben fokozatosan mérséklődik a légmozgás. Pénteken néhol 90 km/órát meghaladó széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 4 és 9 fok között alakul.

Címkék: melegrekord, kis szines