Életének nyolcvanegyedik évében, december 21-én, hosszú szenvedést követően elhunyt Szécsényi Ferencné vágó.

A pályáját Máriássy Félix mellett vágóasszisztensként kezdő Szécsényi Ferencné volt az első női vágó Magyarországon; sokáig egyedüli nőként dolgozott a szakmában.

Első önálló munkája az 1951-es Ütközet békében című Gertler Viktor-film volt; ezt követően hetvennél is több alkotásnak volt a vágója utolsó filmje, az 1996-os A három testőr Afrikában elkészítéséig.

Szécsényi Ferencné állandó alkotótársa volt Fábri Zoltánnak. Közös munkájuk gyümölcsét olyan filmek jelentik, mint az Életjel, a Körhinta, a Hannibál tanár úr, az Édes Anna, a Dúvad, a Két félidő a pokolban, a Húsz óra, az Utószezon, A Pál utcai fiúk, az Isten hozta őrnagy úr!, a Hangyaboly, a Plusz-mínusz egy nap, a 141 perc a Befejezetlen mondatból, Az ötödik pecsét, a Magyarok, a Fábián Bálint találkozása Istennel, a Requiem vagy a Gyertek el a névnapomra.

További fontosabb filmjei: Várkonyi Zoltán elsöprő sikerű rendezései - Egy magyar nábob, Kárpáthy Zoltán, Egri csillagok, Fekete gyémántok -, Budapesti tavasz, Éjfélkor, Csempészek, Megszállottak, Karambol, Mit csinált felséged 3-tól 5-ig?, Tízezer nap, Próféta voltál, szívem, Arc, Fotográfia, Egy kis hely a nap alatt, Sámán, A ménesgazda, Szegény Dzsoni és Árnika, Sortűz egy fekete bivalyért, Vörös grófnő, Eszterkönyv, de ő volt a vágója a szeptemberben elhunyt Bujtor István első rendezésének, Az elvarázsolt dollárnak is, majd a Hamis a baba és A három testőr Afrikában című Bujtor-filmeknek is.

Címkék: kis szines