hokotro

A folyamatos havazás, a hideg és hófúvás tovább nehezíti Kaposvár útjainak hó mentesítését . A KaposPont Petes Tamástól, a KVG Zrt . szolgáltatási és marketing igazgatójától megtudta, hogy jelenleg 14 géppel dolgoznak a város utjain és utcáin. Ezek fele-fele arányban kotorják a havat  az úttesteken és a járdákon.

A gépi erő mellett 25 hómunkás takarítja a lépcsőket és buszvárókat. A szakemberek szerint  nem érdemes szóróanyaggal küzdeni a síkosság ellen, mivel a folyamatos  kotrás eltávolítaná a kiszórt keveréket az utakról.

A KVG Zrt. gépein gumi éllel ellátott ekék vannak, ezért azok nem teszik tönkre az aszfaltot, de mivel nem is érnek el odáig, ezért csak letolják a legfrissebb hóréteget az utakról, járdákról.
A városgondnokság és a KGV Zrt. közös bejárást tart a városban, és a tapasztalataik alapján határozzák meg a további tennivalókat a hó eltakarítás kapcsán. A szakemberek nyomatékosan felhívják mindenkinek a figyelmét arra, hogy csak az induljon útnak, akinek halaszthatatlan dolga van. Még gyalog sem árt az óvatosság, hiszen a jelenlegi körülmények gyalogost és autós is próbára teszik.

Az autósoktól azt kérik, hogy ha módjuk van rá, akkor ne az utcákon parkoljanak, mert azzal megnehezítik a hókotrók munkáját. Ugyanis nem minden esetben férnek el a gépek a parkoló járművek között.

Kérik továbbá, hogy adják meg az elsőbbséget a sárga villogóval ellátott munkagépeknek.

Petes Tamás hozzátette: - A KGV Zrt.  24 órás folyamatos készenléti szolgálatot tart, és a pillanatnyi helyzet az ami meghatározza azt, hogy milyen technológiát alkalmaznak az utakon.

Címkék: takarítás, , kis szines