Kaposváron jelenleg hat hótoló, harmincöt hómunkás, és négy járdatisztító kisgép dolgozik. Ahogy Petes Tamás, a Kaposvári Városgazdálkodási Zrt. szolgáltatási és marketing igazgató elmondta, a fő-és tömegközlekedési utak járhatóak, a mellékutak nehezen járhatóak a városban. Hozzátette, a városgondnokság határozata értelmében Kaposvár utcáit két csoportba sorolták, melynek értelmében sok utcában nem használhatak a síkosság elleni anyagokat. Kérdésünkre, hogy bírnak-e a nap folyamán várható nagy mennyiségű hóval, megnyugtató választ adott: szükség esetén a mostani állomány létszámát megkétszerezve tudják folytatni a hóeltakarítási munkát.

Kaposvár környékén is járhatóak az utak, értesültünk a Közút Zrt.-től. A rendelkezésre álló eszközökkel a nap folyamán is biztosítani tudják az utak tisztaságát, elsősorban azonban a szegélyeket és a műtárgyakat (hidakat) takarítják.

A Régiós Közút Zrt. információi szerint hajnal fél öttől a megye útjain 26 munkagép dolgozik, folyamatosan végzik a munkát, kiszórtak már 157 tonna sót. Az alsóbbrendű utakat 2-3 cm hó borítja, mindenütt téli útviszonyokra kell számítani. Balatonszentgyörgy előtt egy kamion belecsúszott az árokba, folyik a műszaki mentés, de félpályán már járható a 76-os út. Ezen kívül a 68-as és 7-es úton voltak fennakadások.

Imre Lászlóné, a MÁV Zrt. területi kommunikációs képviselője szintén megnyugtató információkat adott. Mint mondta, Somogy megyében nincs forgalmi fennakadás a vasúti közlekedésben, a váltófűtő berendezések tovább segítik az akadálymentes közlekedést.

A Kaposv Volán Zrt.-től megtudtuk, hogy a hajnali óráktól kezdődő havazás az autóbusz-közlekedésben komolyabb fennakadásokat nem okozott. A menetrendben meghirdetett valamennyi autóbuszjárata elindult. Siófok, Tab térségében két autóbuszjárat (Andocs – Siófok és Bonnyapuszta – Tab) 20 perces késéssel közlekedett. Információink szerint nehezen járható a Nágocs, Kapoly, valamint a Somogyacsa, Törökkoppány, Zics közötti útszakasz.

Kaposvár térségében Kaposdadát és Felsőmocsolád, felső megállóhelyet az autóbuszjáratok nem érintik. A járatok átlagosan 10 percet késnek. Jelentősebb 20 percet meghaladó késés a Marcali – Kaposvár között közlekedő járatnál fordult elő. Kaposvár – Győr között közlekedő járat Siófokra 30 perces késéssel érkezett.

Nagyatád térségében a Böhönyéről 6.48 órakor induló Nagyatádra közlekedő autóbuszjárat Felsőbogátpusztára az útaszakasz takarítatlansága miatt nem tudott beközlekedni. A járatok jellemzően 5-10 perces késéssel közlekednek.

Marcali térségében 15-20 perces késéssel közlekednek a járatok. Valamennyi útszakasz járható, az autóbuszok itt minden településre közlekednek.

Barcs térségében 10 -15 perces késéssel közlekednek a járatok, valamennyi településre beközlekednek.

A Somogybükkösdről 4.50 órakor induló Somogyudvarhelyre közlekedő autóbuszjárat az útszakasz síkossága miatt Somogybükkösd és Porrog között kimaradt.

Az időjárási viszonyokból adódó kellemetlenségékért tisztelt utasaink megértését és elnézését kérjük.

Címkék: út, havazás, kis szines