Tavaly januárban Kaposfüreden a lakók elkeseredésükben a tévéhez fordultak, és aláírásokat gyűjtöttek. Bűzlöttek a házak, a bolt, az étterem és az óvoda. Hegedűs Mária Katalin, a kaposfüredi tavóvoda vezetője így fogalmazott az ügy kapcsán:
- Tíz hónappal ezelőtt elmondtuk, hogy elviselhetetlen, most úgy vettük észre, hogy főleg attól függ, hogy milyenek a légköri viszonyok. Tehát bizonyos időjárás-változások előtt érezzük, akkor viszont meglehetősen tömény.

A Somogyjádról érkező szennyvíz nincs megfelelően kezelve, ezért van büdös Füreden. Az üzemeltető Somogyvíz Kft. olcsó vegyszert használ. Dr. Kéki Zoltán címzetes főjegyző elmondta, az a vegyszer, amit beleraktak, az ráadásul még rongálja is a csatornákat. Kaposvár végül megélegelte a helyzetet, ezért a jegyző ma összehívta az illetékeset, mondva:
- Kaposvár nem tűr halasztást, azonnali intézkedéseket vár, és amennyiben nem lesz eredménye ezeknek az intézkedéseknek, akkor drasztikus lépésektől sem riad vissza, ennek kapcsán vállalta biofilterek beépítését az üzemeltető, vállalta továbbá a rendszer átmosását, a tervben előírt vegyszer alkalmazását.

Már holnap elkezdik a munkákat, így karácsonyra megszűnhet a bűz Füreden.

Címkék: bűz, Kaposfüred, kis szines