Az idei tél első nagyobb havazása miatt hétfőn megrohamozták a gumiszervizeket az autósok. Sokan még csak most cseréltették le a nyári gumit télire.

Kaposváron nem okozott fennakadást a havazás. A KVG Zrt-nél állandó 24 órás készenléti szolgálat működik. Napközben már megkezdték négy géppel a város fő és tömegközlekedési útjainak sikosságmentesítését. Ezen kívül 13 hótoló-sószóró áll készenlétben. 50 hómunkást tudnak beállítani szükség esetén. Kaposváron kívül a megye déli részén esett a legtöbb hó. Nagyatádon 3-5 cm hullott. Marcaliban a 2 cm-es hó nem okozott fennakadtást a közlekedésben. A közútkezelő is megkezdte 20 géppel a főutak takarítását. Éjszaka azonban erős szél várható és további havazás. Sőt, jegesedés is előfordulhat. Éjszaka ugyanis -3,-6 fok várható.

Megérkezett az igazi tél. Az ország több pontján havazik, Somogyban délelőtt csak hideg, ködös idő volt, néhol apró szemekben esett a hó. Délutánra viszont nekieredt, és egyre nagyobb pelyhekben hullott. Vasárnap Iharosberény térségében esett az első somogyi hó, mindössze néhány centiméteres volt, de ez délutánra el is olvadt.

Baleset

Címkék: kis szines