A Fonyódi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat két többszörös visszaeső férfival és egyikük élettársával szemben, akik megvárták, hogy a vendégek távozzanak a bérleményből, majd feltörték a nyaralót.

A vád lényege szerint a három vádlott 2024 májusában abból a célból érkeztett gépkocsival Fonyódra, hogy vagyon elleni bűncselekményeket kövessenek el.

A terheltek a városban való tartózkodásuk során észrevették, hogy a közelükben lévő egyik nyaralóból autóval távoznak, ezért a férfiak az utcától beljebb lévő épülethez mentek, míg a nő a kocsiban maradt és megegyezésük szerint dudálással jelezte volna, ha a háziak visszatérnek.

A fiatalabb férfi felfeszítette az ingatlan egyik ablakát, majd a házból mindketten különböző használati tárgyakat vettek magukhoz, így például ékszereket, márkás lábbeliket, elektronikai eszközöket, de a dohányterméket és az alkoholos italokat sem hagyták ott. 

a felhasznált képet a sértett csatolta az egyik ellopott gyűrűről
a felhasznált képet a sértett csatolta az egyik ellopott gyűrűről

A terheltek közel 600 ezer forint értékű dolgokat vittek el a nyaralóból, amiből csak pár eszköz került elő.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfiakkal szemben fegyház büntetés kiszabására tett indítványt, a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés az indítvány.  

Címkék: visszaeső, nyaraló, kifoszt, ékszer, élettárs, lop, tolvaj, Balaton, kék hírek