A Nagyatádi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó zalaegerszegi férfival szemben, aki az anyagi nehézségeit egy benne megbízó idős asszony kifosztásával akarta megoldani, de a nagyatádi nyomozók végül lebuktatták. 

A vádirat lényege szerint a férfi 2023 júniusának elején nehéz anyagi helyzetbe került, ezért amikor a dél-somogyi községben élő, idős kora és egészségi állapota miatt nehezen mozgó sértett áthívta magához, hogy megvizsgálja a tetőn lévő beázást, észrevétlenül a lakószobába ment, ahonnan a sértett közel 250 ezer forint értékű ékszereit - így három darab arany gyűrűt, egy szett arany nyakláncot medállal, valamint két darab arany nyakláncot - magához vette.

a fényképet a Nagyatádi Rendőrkapitányság nyomozói készítették a vádlott által értékesített karláncról
a fényképet a Nagyatádi Rendőrkapitányság nyomozói készítették a vádlott által értékesített karláncról

Néhány nappal később a férfi megint nem tudott ellenállni a kínálkozó alkalomnak, és amikor a bevásárlás házhoz vitele során látta, hogy a sértett rosszullét miatt lefeküdt pihenni, az ékszerek közül újra elvett négy darab arany gyűrűt, és egy szett arany karláncot, valamint egy arany nyakláncot, így a vádlott közel fél millió forint kárt okozott a sértettnek.

A férfi a zsákmányát egy zálogházban tette pénzzé, ahol írásban olyan valótlan nyilatkozatokat tett, mely szerint az értékesített ékszerek az ő tulajdonát képezik, ezért hamis magánokirat felhasználása miatt is felelnie kell.

A nagyatádi rendőrök azonban eredményes nyomozást folytattak az ügyben, és az ékszereket nagyrészt sikerült felkutatniuk, míg a meg nem került aranyak értékét a bűncselekmény elkövetését beismerő és megbánó vádlott térítette meg a sértettnek. 

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság a próbaidő tartamára rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét is. 

Címkék: kifoszt, ékszer, beteg, idős, lop, tolvaj, kék hírek