A Kaposvári Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó kaposvári férfival szemben, aki valótlanul állította magáról, hogy jogszerűen folytathat hulladékgazdálkodási tevékenységet.

A vádirat lényege szerint a férfi azzal kereste meg az egyik kaposvári pékség vezetőjét, hogy jogosult az üzemben felhalmozott hulladék – így többek között a megmaradt pékáru, illetve az olajos sütőpapírok – elszállítására, és azok hulladékudvarban történő leadására.  

A megtévesztett cég ezután ellenszolgáltatás fejében megbízta vádlottat a telephelyén tárolt 8 m3 térfogatú és összesen 800 kg súlyú hulladék elszállításával. A vádlott az engedélyhez kötött hulladékgazdálkodási tevékenységnek minősülő szállításhoz és elhelyezéshez két társa segítségét vette igénybe, akikkel a zsákokba csomagolt hulladékot a lakóhelye melletti lakatlan ingatlanra szállította úgy, hogy egyik társa sem tudott arról, hogy a vádlott illegális szemétlerakásba vonta be őket.

a fotót a Kaposvári Rendőrkapitányság készítette a helyszíni szemle során az illegálisan elhelyezett hulladékról
a fotót a Kaposvári Rendőrkapitányság készítette a helyszíni szemle során az illegálisan elhelyezett hulladékról

A kaposvári nyomozók azonban állampolgári bejelentés alapján tudomást szereztek az esetről, és azonosították a vádlottat.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt.

Címkék: illegális, engedély, csal, szemét, hulladék, kék hírek