A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékű nemesfémre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó kaposvári férfival szemben, aki egy felújítás alatt lévő lakóház udvaráról lopott nagyobb mennyiségű rézcsövet, majd a zsákmányt testvérén keresztül tette pénzzé. 

A vádirat lényege szerint a többszörösen büntetett előéletű férfi 2023 októberében észrevette, hogy Kaposváron, a Tüskevári városrészben található, felújítás alatt álló ingatlan udvarán nagy mennyiségű rézcsövet tárolnak. 

a fényképet a Kaposvári Rendőrkapitányság készítette a lefoglalás során a lopott rézcsövekről
a fényképet a Kaposvári Rendőrkapitányság készítette a lefoglalás során a lopott rézcsövekről

A vádlott ezután kerékpárral a helyszínre ment, majd a kapura felhelyezett zárat egy fogóval levágta, és az udvarról legalább 66 fm hosszúságú, több mint 100 ezer forint értékű vörösréz csövet lopott el jogtalanul, amit ezután az otthonába szállított. A vádlott ezután rávette az azóta elhunyt testvérét, hogy a zsákmányt a saját nevében értékesítse az egyik fémátvevő telephelyen, amiből közel 80 ezer forintra tett szert.

A kaposvári nyomozók azonban a férfit rövid időn belül azonosították, míg a csöveket lefoglalták, így azokat a sértett visszakapta.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címkék: fémkereskedő, rézcső, büntetett, lop, tolvaj, kék hírek