Pénteken összeütközött egy kisteherautó és egy motorkerékpár Balatonlellén, a Rákóczi úton, a 7-es főút belterületi szakaszán. Műszaki mentést a balatonboglári önkormányzati tűzoltók végezték. A balesetben a motor sofőrje megsérült, őt a mentők további vizsgálatokra kórházba szállították.

Pár négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet péntek délután Bábonymegyer és Tab között. A tabi önkormányzati tűzoltók rövid idő alatt eloltották a tüzet és megszüntették a veszélyt.

Megdőlt egy tíz méter magas fa a péntek délutáni órákban, egy barcsi óvoda udvarán, amely veszélyeztette a gyerekek és az ott dolgozók testi épségét. A város hivatásos tűzoltói létráról, motorfűrésszel eltávolították a fát és megszüntették a veszélyt.

Kigyulladt egy bálázó gép és átterjedtek a lángok több szalmabálára és a tarlóra is pénteken, Kapoly külterületén. A gépkezelő a bálázót leválasztotta a traktorról, így arra nem terjed át a tűz. A siófoki hivatásos, a tabi önkormányzati és a kőröshegyi önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugarakkal csaknem egy óra alatt tudták teljesen eloltani a lángokat.

Szombaton letért az úttestről, árokba hajtott, majd az oldalára borult egy gépjármű Pamuk külterületén. A marcali hivatásos tűzoltók kerekeire állították, majd áramtalanították a kocsit. A személyautóban ketten utaztak, egyikük sem sérült meg a baleset során.

Siófok, Vak Bottyán utcájában hasadt le egy fűzfa ága és akadt fenn egy másik faágon, veszélyeztetve a gyalogos- és közúti forgalmat szombat délelőtt. A siófoki hivatásos tűzoltók szüntették meg a veszélyt.

Vasárnap délután árokba hajtott egy gépkocsi a 65-ös főút 69-es kilométerszelvényénél, Som térségében. A siófoki hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A járműben összesen öten utaztak, hárman megsérültek a balesetben.

Illegálisan lerakott hulladék égett vasárnap Szabás külterületén csaknem háromszáz négyzetméteren. A nagyatádi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat és oltották el a tüzet.

Fonyód külterületén hajtott árokba egy személyautó hétfőre virradó hajnalban. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók kerekeire állították, majd áramtalanították a kocsit. A járműben csak a sofőr utazott, akit a mentők kórházba szállítottak.

(a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei)

Címkék: riasztás, baleset, tűz, Somogy, kék hírek