Két személyautó ütközött össze péntek délután Zamárdiban, a Vadkacsa soron, Csokonyavisontánál pedig letért az úttestről és fának csapódott egy személyautó péntek este.

Nem sokkal később Kaposváron ütközött össze két személygépkocsi, a Cseri úton, ahol a műszaki mentést a város hivatásos tűzoltói végezték, akik áramtalanították a járműveket.

A péntek esti vihart követően Jákónál a vasúti felsővezetékre, Zamárdiban, Lad és Patosfa között, Homokszentgyörgynél, Siófokon, valamint Kaposvár Vak Bottyán útján pedig útra dőlt fa. A forgalmi akadályt képező fákat a tűzoltók darabolták össze és távolították el az úttestről.

Kaposváron, a Zaranyi lakótelepen épületre dőlt egy fa, amit a város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt eltávolítottak. A heves esőzés következtében pedig Kaposváron, a József Attila utca egyik mélygarázsa feltelt vízzel, az ott parkoló járművek nem tudtak kiállni. A tűzoltók szivattyúkkal távolították el a mintegy 30 centiméter magasan felgyülemlett csapadékot.

Lángok csaptak fel egy személyautó motorteréből szombat délben Kaposvár és Orci között, az Orci úton. A kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a gépkocsi már teljes terjedelmében égett, a tüzet sikerült rövid idő alatt megfékezni. Az eset során senki sem sérült meg.

Kigyulladt egy melléképület szombat délután Balatonőszödön, a Szent István utcában. A mintegy tizenkét négyzetméter alapterületű épület teljes terjedelmében égett, valamint egy lakókocsit is felemésztettek a lángok. A tűz átterjedt a főépületre is. A tüzet a siófoki hivatásos és balantonboglári önkormányzati tűzoltók fojtották el.

A padláson rekedt egy kutya vasárnap délelőtt, egy siófoki nyaralóban. Tulajdonosa a betolakodó kártevők kiűzése miatt küldte fel az ebet a padlástérbe, ám onnan már csak a siófoki hivatásos tűzoltók segítségével tudott lejönni. A kutya a hullámpala és a lambéria között rekedt. A tűzoltók fűrészel egy nyílást vágtak a terasz mennyezetében, hogy Mazsit biztonságban lementhessék a padlásról.

Összeütközött két személyautó vasárnap délután az M7-es autópályán, Balatonőszödnél, a Budapest felé vezető oldalon. A két járműben összesen hatan utaztak, a mentők egy sérültet kórházba szállítottak. A siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

(a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei)

Címkék: állatmentés, tűz, riasztás, kék hírek, Somogy, baleset