A Nagyatádi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki több ütéssel és rúgással vett elégtételt a vele kötekedő járókelőn.

A vád szerint a húszas éveiben járó vádlott 2023 szeptemberében fát fűrészelt Csurgón, amely során szeszes italt is fogyasztott. A terhelt a munka végeztével a város központjában gyalogolt egyik munkatársával, amikor összetalálkozott az ittas, számára ismeretlen sértettel.

A vádlott közelében haladó sértett azonban hirtelen megmarkolta ruhán keresztül a terhelt nemiszervét, aztán be is szólt a férfinak. A vádlott a sértett viselkedését szintén nem hagyta annyiban és visszaszólt, de ekkor a sértett lelocsolta a kezében tartott sörrel.

a felhasznált kép a bűncselekmény helyszínén készült
a felhasznált kép a bűncselekmény helyszínén készült

A terhelt a sértett magatartása miatt már nem tudta indulatát fékezni és a sértettet legalább ötször ököllel arcon ütötte, majd a földre eső férfit többször megrúgta.

A sértett a vádlott bántalmazása következtében hámsérüléseket, valamint nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a terhelttel szemben.

Címkék: beleköt, orrcsont, Csurgó, részeg, verekedés, kék hírek