A Kaposvári Járási Ügyészség önbíráskodás bűntettének kísérlete, illetve hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki erőszakkal akarta behajtani a követelését, de az általa okozott balesetért való felelősség alól is ki akart bújni. 

A vád szerint a tizennyolcadik életévét nemrég betöltött férfi 2023 júniusában egy telefonszámla tartozás miatt az utcán kérte számon a testvérét, aki azonban ezt a vádlott felszólítása ellenére sem volt hajlandó megfizetni. A vádlott ettől rendkívül indulatossá vált, és többször a nő felé ütött, illetve megpróbálta elkapni a testvérét, aki egy autó körül futva menekült a férfi elől. Miután az autó tetején átmászva a vádlott végül megragadta a sértettet, őt előbb felemelte, majd a földre dobta, miközben továbbra is üvöltve követelte a pénzátadást. Ekkor azonban a jelenlévő rokonai a nő segítségére siettek, így a vádlott végül távozott a helyszínről. 

az önbíráskodás során a gépjármű tetejére mászó vádlottról a felhasznált fényképet a sértett egyik hozzátartozója rögzítette
az önbíráskodás során a gépjármű tetejére mászó vádlottról a felhasznált fényképet a sértett egyik hozzátartozója rögzítette

A vádlottnak az önbíráskodás bűntettének kísérletén túlmenően azért is felelnie kell a bíróság előtt, mert néhány hónappal korábban közúti balesetet okozott Kaposváron, azonban a biztosítási ügyintézés céljából kitöltött baleseti bejelentőlapon valótlan adatokat rögzített, így a vétlen sofőr nem tudta érvényesíteni a kárigényét vele szemben. 

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a férfival szemben halmazati büntetésül felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.  

Címkék: önbíráskodás, számla, telefon, baleset, kék hírek