Tűz ütött ki péntek délután egy hulladéklerakóban, Som külterületén. Mintegy ezer négyzetméteren égett a szemét. A siófoki hivatásos tűzoltók öt vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az egység munkáját erőgépek is segítették, amelyek segítségével földdel takarták le a beizzott szemetet.

Meghibásodott a kaposvári sávház egyik személyfelvonója, és megakadt a 3. és 4. emelet között. A liftben két fiatal lány tartózkodott. A tűzoltók mellett egy szerelő is a helyszínre sietett, sikerült kinyitniuk a lift ajtaját, majd szintre húzni a felvonót. A két lakónak az ijedségen kívül nem esett más baja. 

Bejelzett a gondos óra egy kaposvári lakásban. A város hivatásos tűzoltói levágták az ingatlan kiskapujáról a lakatot, majd beengedték a mentőket a lakásba, ahol az idős tulajdonos a földön feküdt magatehetetlenül.

Mintegy harminc méterre az erdőtől lángra kapott az aljnövényzet vasárnap délután Háromfa Kossuth Lajos utcájában. A nagyatádi hivatásos tűzoltók megfékezték a tüzet, így mindössze 500 négyzetméteren égett le a növényzet.

(Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei)

Címkék: riasztás, tűz, Somogy, baleset, kék hírek