A Somogy Vármegyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó férfival szemben, aki úgy pofon ütött egy idős férfit, hogy az hanyatt esve halálos koponyasérülést szenvedett.

A vádirat lényege szerint a férfi 2023 októberében egy Marcali környéki község fagyizójában múlatta az időt a baráti társaságával, köztük fia barátnőjével és annak leánytestvérével. Ekkor ugyancsak a vendéglátóhelyen tartózkodott az idős, 80 éves sértett, aki a vádlotthoz hasonlóan szeszes italt fogyasztott.

A sértett a délután folyamán éppen a mosdóból tért vissza az asztalához, amikor a vádlott társasága mellett elhaladva „puszit dobott” az ott ülő egyik fiatal nőnek. A vádlottat feldühítette a sértett magatartása, ezért utána ment a benti helyiségbe, ahol kérdőre vonta az idős férfit, majd tenyérrel arcon ütötte. Az ütéstől a sértett hanyatt esett és a fejét a cukrászda kövezetébe ütötte.

a fényképet a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság készítette a bűncselekmény elkövetésének helyszínén
a fényképet a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság készítette a bűncselekmény elkövetésének helyszínén

Ezt követően a vádlott hiába próbálta magához téríteni az eszméletlen állapotban lévő sértettet, az idős férfi a bántalmazással összefüggésben elszenvedett súlyos fejsérülés következtében a kórházba szállítását követően elhunyt. 

A Somogy Vármegyei Főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címkék: fagyizó, cukrászda, megver, pofon, sérül, halálos, idős, kék hírek