A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége kisebb értékre, folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki félmillió forintot lovasított meg a munkáltatója házából. 

A vád szerint a büntetett előéletű, felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt álló férfi 2024 januárjában napokon keresztül házkörüli munkát végzett a megbízójánál, melynek során több alkalommal felügyelet nélkül maradt, így a nyitva hagyott ajtón keresztül lehetősége volt észrevétlenül bemenni a házba, és annak lakószobáiba. 

Ezt a férfi kétszer is kihasználta, és az egyik polcon lévő albumból összesen 500 ezer forintot vett magához, melyet a ruházatába rejtett, és távozott az épületből. A hiányt néhány nappal később észlelve a ház tulajdonosa feljelentést tett a rendőrségen, a barcsi nyomozók pedig rövid időn belül felelősségre vonták a férfit, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte, és az ellopott pénz jelentős részét azóta vissza is fizette. 

a fényképen az a polc látható, ahonnan a vádlott magához vette a készpénzt
a fényképen az a polc látható, ahonnan a vádlott magához vette a készpénzt

A Barcsi Járásbíróság a 2024. március 12-én megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat, és vele szemben 70 nap elzárást szabott ki. 

Címkék: próbaidő, felfüggesztett, lop, tolvaj, kék hírek