A Siófoki Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a Pest vármegyei férfival szemben, aki kábulatából ébredve először az ápolók felé indult támadólag, végül az ügyeletes orvost ütötte arcon.

A vádiratban foglaltak szerint a terhelt annyira ittas volt 2023 augusztusában a délutáni órákban Siófokon, hogy állapota miatt mentővel kórházba kellett szállítani. Az eszméletlen férfit a sürgősségi osztályon megfigyelés alá helyezték, ahol néhány perc elteltével magához tért.

Az erős fizikumú vádlott az ébredését követően egyből leszállt az ágyról és ütésre emelt, ökölbe szorított kézzel a kórteremben lévő ápolónők felé indult. Az nővéreknek azonban sikerült elfutnia az agresszív férfi elől, aki ezt követően a folyosó felé vette az irányt. A kórház folyosójára az ápolók segítségkiáltására felfigyelve az éppen vizsgálatot végző ügyeletes orvos is kilépett és fel akarta tartóztatni a dühöngő terheltet, de a férfi ekkor olyan erővel ütötte meg az arcán a sértettet, hogy a szemüvege is leesett.

Az artikulálatlanul üvöltöző vádlottat végül a sértett, a biztonsági őr, egy férfi ápoló és egy más ügy miatt a kórházban tartózkodó rendőr együttes erővel tudta a földre vinni.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terhelttel szemben felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt. 

Címkék: eszméletlen, nővér, sürgősségi, részeg, menekül, megver, kórház, orvos, Siófok, kék hírek