A Kaposvári Járási Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki nem tudta kikényszeríteni a bocsánatkérést, ezért rátámadt a sértettre. 

A vád szerint a húszas éveiben járó vádlott 2023 novemberében egy kaposvári szórakozóhelyen csocsózott az ismerőseivel, amikor az egyik fiatal férfi illetlen megjegyzéseket tett a barátnőjére. Ugyanez a férfi nem sokkal később kiment az italozó dohányzásra kijelölt teraszára, ahol a vádlott felszólítása ellenére sem volt hajlandó bocsánatot kérni a nőtől. 

A vádlott ezért dühében rátámadt a sértettre, aki már az első ütésétől a földre esett. A további bántalmazás megelőzése érdekében ekkor többen a felek közé álltak, a vádlottat azonban még a barátnője sem tudta megakadályozni abban, hogy újra rávesse magát a másik férfira, akit további, legalább nyolc alkalommal megütött ököllel, így okozva neki nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket. 

Az eseményeket a biztonsági kamera rögzítette, a felvétel az alábbi képre kattintva nézhető meg:



A Kaposvári Járásbíróság a 2024. január 8-án megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat, és vele szemben halmazati büntetésül 130 óra közérdekű munkát szabott ki. 

Címkék: ököl, presszó, balhé, verekedés, kék hírek