A Marcali Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki kitette kiskutyáját, mert meggondolta magát az eb tartásával kapcsolatban.

A vád szerint a kutya a vádlott édesapjának kaposvári otthonában született, azonban az alomból neki nem találtak gazdát. A férfi ekkor eldöntötte, hogy a kisállatot megtartja és a más vármegyében lévő munkája miatt a munkahelyi szállásán fog gondoskodni róla.

A terhelt 2023 májusában magával is vitte a kölyköt, de mivel a szállásadóval előre nem egyeztetett, inkább Kéthely központjában kitette az állatot a járműből és elhajtott. 

A férfi cselekményét a községben látta egy arra közlekedő autós, valamint a közelben lévő üzlet dolgozója is, az általa vezetett gépkocsi rendszámát pedig a településen felszerelt kamerák felvételei alapján azonosították.

a képen az látható, amikor a férfi megállt az úttest szélén azért, hogy az állatot kitegye
a képen az látható, amikor a férfi megállt az úttest szélén azért, hogy az állatot kitegye

A kölyköt végül az egyik tanú ismerősei fogadták be.

A gerinces állat elhagyása és kitevése is állatkínzásnak minősül, ezért az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés büntetést indítványozott a vádlottal szemben.

Címkék: állatkínzás, kölyök, térfigyelő, kamera, Kéthely, kutya, kék hírek