Péntek reggel a csúszóssá vált utak miatt elakadt, vagy árokba csúszott autók mentéséhez riasztották az egységeket. Szombaton, Balatonföldváron követelt áldozatot egy lakástűz.

Összeütközött két autóbusz és egy személyautó pénteken Simonfa térségében, a 67-es főúton. A sérült járművek teljesen eltorlaszolták az utat, így több arra közlekedő is elakadt a csúszós emelkedőn. A KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltói áramtalanították a balesetet szenvedett autókat, majd levontatták a gépjárműveket az útról. Az eset során senki sem sérült meg. Az önkéntesek ezt követően segítettek az elakadt járműveknek feljutni a domb tetejére, ahonnan már önállóan tudták folytatni az útjukat.

Letért az útról és a szántóföldre csapódott egy autó pénteken, Várda külterületén. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit, majd csörlővel levontatták a szántóföldről. A jármű sofőrje nem sérült meg, önerejéből ki tudott szállni az autóból.

Egymásba rohant két gépkocsi péntek este a Kaposvárt és Toponárt összekötő úton. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd felitatták az úttestre folyt olajat. A gépkocsikban csak a sofőrök utaztak, egyikük megsérült a balesetben.

Szombaton kigyulladt egy személyautó motor- és utastere Karádon, a Kossuth Lajos utcában. A balatonboglári önkormányzati és a karádi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd visszahűtötték a felforrósodott alkatrészeket.

Csurgón is egy gépjárműben keletkezett tűz szombaton, ahol a helyi önkormányzati tűzoltók oltották el a lángokat és akadályozták meg a tűz továbbterjedését.

Vasárnap délután egy jákói családi ház kazánházában csaptak fel a lángok. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók kiérkezéséig a tulajdonos eloltotta a körülbelül két négyzetméteren égő lángokat, az egység pedig visszahűtötte a még izzó részeket.

Kisteherautó és személyautó karambolozott vasárnap délután az M7-es autópálya siófoki szakaszán, a Budapest felé vezető oldalon. A baleset következtében rengeteg törmelék került az úttestre. A város hivatásos tűzoltói végezték a műszaki mentést és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A két járműben összesen hárman utaztak, a személyautóban utazó két ember megsérült a balesetben.

(a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei)

Címkék: riasztás, hétvége, Somogy, tűz, baleset, kék hírek