A Kaposvári Járási Ügyészség rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot azokkal a fiatalokkal szemben, akik egy Somogy vármegyei kisváros buszpályaudvaránál megkísérelték két nő táskáit elvenni.

A vád lényege szerint a fiatalkorú terheltek 2023 januárjában, az esti órákban a böhönyei pályaudvaron tartózkodtak, amikor észrevették, hogy egy nő egyedül szállt le az egyik buszról, ezért az idősebb fiú rábeszélte társát, hogy szerezze meg a sértett kézben tartott táskáit. A fiatalabb vádlott először megszólította az asszonyt és útbaigazítást kért tőle, majd egészen hazáig követte úgy, hogy az idősebb terhelt mindvégig pár méterrel lemaradva mögöttük haladt. A fiú végül a nő kezeinek erőteljes rángatásával annak háza előtt próbálta meg az összesen 122.000 forint értékű dolgokat elvenni, de az asszony ellenállása miatt nem járt sikerrel.

A terheltek ezt követően visszamentek a pályaudvarra, ahol ismét megláttak egy buszról leszálló nőt. Az idősebb vádlott ez alkalommal is rábírta társát, hogy vegye el az egyedül lévő sértett táskáját, ezért a fiú a nő után futott és megpróbálta kezéből a 75.000 forint értékű laptopot tartalmazó táskát kivenni. A sértett azonban a társkát olyan erősen szorította, hogy a terhelt azt nem tudta megszerezni tőle.

Az idősebb vádlott továbbá 2023 januárjában ismeretlen társával betört lakóhelyén egy ingatlan melléképületébe, ahonnan négy darab, összesen 104.000 forint értékű láncfűrészt lopott el. A fiú az eltulajdonított fűrészekből kettőt eladott, míg kettőt társával elrejtett, ez utóbbiakat viszont a marcali rendőrök megtalálták és a sértettnek kiadták.

a marcali rendőrök által a szemle során készített képen az ellopott láncfűrészek helye látható
a marcali rendőrök által a szemle során készített képen az ellopott láncfűrészek helye látható

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában mindkét terhelttel szemben javítóintézeti nevelésre tett indítványt.

Címkék: javítóintézet, rablás, betörés, Böhönye, ügyészség, fiatal, kék hírek