A Kaposvári Járási Ügyészség vagyon elleni bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot három – köztük két fiatalkorú – férfival szemben, akik kihasználva azt, hogy helyismerettel rendelkeztek, 2022 augusztusában egy, míg 2023 februárjától júniusáig öt házba törtek be lakóhelyükön.

A vád szerint a fiatal vádlottak jól ismerték Bábonymegyert, így tudták, hogy a kiszemelt ingatlanokat felújítják (mivel egyikük korábban segédmunkásként ott dolgozott), vagy hosszabb idő óta nem lakják és nem is ellenőrzik, továbbá a külföldi tulajdonos nem tartózkodik a faluban, vagy éppen az ott lakók mikor nincsenek otthon.

a kép az egyik ingatlan befeszített ajtajáról készült
a kép az egyik ingatlan befeszített ajtajáról készült

A vádlottak közül ketten vettek részt az első bűncselekmény elkövetésében, ahová utánfutós személygépkocsival mentek, így egyebek mellett mosogatógépet és kapálógépet is el tudtak lopni.

A külföldi tulajdonosok ingatlanaiból a terheltek többnyire szerszámgépeket tulajdonítottak el több százezer forint értékben, amelyek egy részét azonban a nyomozó hatóság felkutatta.

A letartóztatásban lévő és valamennyi bűncselekményben részt vevő férfi a tőle külön élő apját sem kímélte, az ő udvarából egy láncfűrészt lovasított meg.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a fiatalkorú vádlottal szemben próbára bocsátást, a szintén fiatalkorú társával szemben közérdekű munka büntetést, míg a kényszerintézkedés hatálya alatt álló terhelttel szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Címkék: szerszám, motorfűrész, gép, Bábonymegyer, betör, fiatal, lop, tolvaj, kék hírek