null

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság három nagyszabású projektje révén 72 új jármű, köztük 37 tűzoltógépjármű-fecskendő, 23 drónszállító terepjáró, 12 árvízvédelmi hajó és hajószállító utánfutó, az ezekhez tartozó modern felszerelések és új tűzoltóeszközök segítik a továbbiakban a beavatkozó állomány és az önkéntesek munkáját. Mindezeket ünnepélyes keretek között vehették át december 15-én a főigazgatóság székházában a vármegyei igazgatóságok és önkéntes szervezetek vezetői.

A rendvédelemnek lépést kell tartania a technológiai újításokkal, fejlesztésekkel, mindemellett egyre több kihívással kell megküzdenie a hétköznapokban – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.  A klímaválság nem az egyetlen nehezítő körülmény napjainkban, a természeti válságokat humanitárius katasztrófák kísérik, háborúk és járványok pusztítanak, amelyek gazdasági és társadalmi bizonytalanságot keltenek, és veszélyeztetik az ország és a kontinens biztonságát. Éppen ezért fontos megállni azoknál a mérföldköveknél, amelyek azt mutatják, hogy vannak eszközök és elképzelések ezen válságok csillapítására, megfékezésére. Ahogy elmondta, míg szerte Európában növekszik az emberek bizonytalansága, addig a Magyarországon élők biztonságérzete növekszik, egyebek mellett éppen az új fejlesztéseknek, beruházásoknak köszönhetően.

null

Ezt követően az államtitkár és dr. Góra Zoltán tű. altábornagy, főigazgató jelképesen átadta a járművek indítókulcsait a vármegyék és egyesületek vezetőinek.

Két komplex tűzoltógépjármű-fecskendő és egy Volkswagen Amarok terepjáró gépjármű indítókulcsát vette át Krám István tűzoltó ezredes, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

Címkék: somogy vármegye, jármű, tűzoltóság, kék hírek