A Kaposvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki késsel fenyegetve szerezte meg egy kiskorú fiú készpénzét. 

A vád szerint az ötvenes éveiben járó hajléktalan férfi 2023 szeptemberében a kaposvári távolsági buszpályaudvaron pénzt kért a nála - életkorából adódóan - alacsonyabb és gyengébb testalkatú sértettől, aki azonban közölte a vádlottal, hogy nincs pénze. A férfi ennek ellenére nem tágított, és a követelésének nyomatékosítása érdekében egy kést vett elő a ruházatából. 

Ettől megijedve a sértett egy ezer forintos bankjegyet adott át a vádlottnak, aki eközben észlelte, hogy áldozata aprópénzt is tart magánál. A fiatal fiúnak ezért - mivel tartott attól, hogy a vádlott a nála lévő késsel esetleg bántalmazni fogja - még további, összesen legalább kétszáz forint értékű pénzérmét ugyancsak át kellett adnia a rablónak.

Bár a vádlott ezt követően elmenekült a helyszínről, a kaposvári nyomozók a térfigyelő kamerák felvételei alapján rövid időn belül azonosították és elfogták az elkövetőt, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

a helyszínről menekülő vádlottról a fényképet egy térfigyelő kamera rögzítette
a helyszínről menekülő vádlottról a fényképet egy térfigyelő kamera rögzítette

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő férfival szemben végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, illetve vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal rendelje el a vádlott egy korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását is.  

Címkék: kéreget, térfigyelő, rabol, hajléktalan, kamera, kés, kék hírek