A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a rossz szomszédi viszonyt töréssel járó sérülések okozásával is tetézte.

A vád lényege szerint a vádlott 2022. december 24-én, a délelőtti órákban gépkocsival haladt a Somogy vármegyei Igalban, amikor észrevette a járdán bottal közlekedő, a boltból hazafelé tartó szomszédját.

A terhelt ekkor hirtelen megállította az út szélén a kocsiját, majd a sértetthez ment és a nála közel 20 évvel idősebb férfit először ököllel állon ütötte. A vádlott a földre eső sértettet tovább bántalmazta, nagy erővel lábszáron rúgta és kézfejére is rátaposott. Amikor a sértett nagy fájdalmat érezve rákiabált a férfira, hogy eltörte a lábát, a terhelt felhagyott cselekményével és a súlyosan sérült szomszédját sorsára hagyva a helyszínről távozott.

a felhasznált fényképet a nyomozó hatóság a bűncselekmény helyszínén készítette
a felhasznált fényképet a nyomozó hatóság a bűncselekmény helyszínén készítette

A sértett a sérülései miatt nem tudott tovább menni, végül a pár perc múlva arra közlekedő ismerősei nyújtottak neki segítséget, akik a mentőket és a rendőséget is értesítették.

A sértett a vádlott bántalmazása következtében 16 hét alatt gyógyuló, többszörös töréssel járó sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terhelttel szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Címkék: szomszéd, Igal, megver, idős, kék hírek