A Siófoki Járási Ügyészség rablás bűntette mellett közokirattal visszaélés, garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki többekre rátámadt egy átmulatott éjszakát követően, egyiküknek pedig az értékeit, a készpénzét és az igazolványait is elvette.  

A vád szerint a többszörösen büntetett előéletű, egyidejűleg négy felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt álló húszas éveiben járó férfi 2023 augusztusában szórakozni érkezett Siófokra, azonban az este folyamán elfogyasztott alkoholtól agresszívvé és kötekedővé vált.  Ebből kifolyólag a vádlott előbb egy nagyobb társaság tagjaira támadt rá, majd - miután azok távoztak a helyszínről - két másik férfihoz lépett, akiket meglökött, megütött és meg is rúgott. 

Miután az egyik sértett a bántalmazására tekintettel elment segítséget kérni, a vádlott a helyszínen maradó másik férfit tovább ütötte, illetve kétszer az arcába is térdelt, miközben az értékeinek átadására szólította fel. Mivel a sértett egy idő után az ütésekre és az ittasságára tekintettel már semmilyen ellenállást nem tudott kifejteni, a vádlott - annak ellenére, hogy ebben a saját barátja is megpróbálta megakadályozni - átkutatta a férfi zsebeit, majd a sértett mobiltelefonját, illetve a ruházatát, parfümjeit, készpénzét és igazolványait is tartalmazó táskát magához véve távozott a helyszínről. A siófoki rendőrök mindazonáltal rövid időn belül azonosították és őrizetbe vették a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte. 

Az eseményeket részben egy térfigyelő kamera rögzítette, a felvétel az alábbi képre kattintva érhető el: 

A Siófoki Járásbíróság a 2023. szeptember 21-én megtartott tárgyaláson az azóta is letartóztatásban lévő vádlottat az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek valamennyi vádpontban, és vele szemben négy év hat hónap végrehajtandó börtönbüntetést és öt év közügyektől eltiltást szabott ki, a bíróság egyúttal elrendelte a férfi korábbi felfüggesztett büntetéseinek végrehajtását is. A kihirdetett ítéletet az ügyészség és a védelem is tudomásul vette, így az nyomban jogerőre emelkedett.

Címkék: megver, büntetett, lop, részeg, sérül, Balaton, tolvaj, Siófok, kék hírek