Néhány éve még Somogyra is jellemzőek voltak a késő éjszakai autós találkozók, melyekből hol spontán, hol előre szervezetten rajtoltak el az utcai autóversenyek.

Túlnyomórészt fiatal járművezetők, nem ritkán engedély nélkül átalakított autókkal, a sebességhatárok jelentős átlépésével, valamint további felelőtlen döntések sorozatával önmaguk és a többi közlekedő életét, testi épségét egyaránt veszélyeztetve versenyeztek Kaposvár, vagy éppen Siófok utcáin.

Az állandó rendőri jelenlét az utakon, a rendszeres közlekedésrendészeti ellenőrzések, és a szigorú fellépés jelentős visszatartó erőt képeztek és képeznek is a mai napig, melyek egyaránt hozzájárultak Somogy vármegyében az illegális autós megmozdulások visszaszorításához.

A folytatódó ellenőrzésekkel és a rendszeresen visszatérő razziákkal a rendőrök a jövőben is mindet megtesznek annak érdekében, hogy a felelőtlen száguldozók ne találjanak olyan új helyszíneket, ahol a rájuk és a közlekedés többi résztvevőjére is veszélyes gyakorlatukat tovább folytathatnák.

A rendőrség továbbra is figyeli a versenyek szervezésére használt online felületeket, valamint fokozza az ellenőrzések számát és gyakoriságát azokon az ismert útszakaszokon, melyek vonzónak tűnhetnek a spontán gyorsulási versenyzők számára.

Címkék: gyorsulás, biztonság, illegális, közlekedés, verseny, kék hírek, Somogy