A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki újabb kapcsolatában is bántalmazta párját - tájékoztatta szerkesztőségünket a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A vád lényege szerint a vádlott – akit 2015-ben akkori élettársa sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt ítéltek el – szabadulását követően létesített élettársi kapcsolatot jelen ügy sértettjével egy somogyi faluban. A férfi és a nő között 2022 nyarától gyakoriak voltak a veszekedések a terhelt féltékenysége miatt.

A sértett 2022 novemberében orvoshoz vitte a korábbi kapcsolatából született gyermekét, ahová a gyerek apja is elkísérte őket. A féltékeny vádlott az esti órákban a gyerekkel hazatérő sértettel egyből veszekedni kezdett, majd indulatát nem fékezve ököllel fejen ütötte az előle a konyhába menekülő nőt, aki az ütéstől elájult. A férfi ekkor sem hagyott fel a bántalmazással, a járólapon fekvő, magatehetetlen asszonyt többször megütötte és megrúgta az oldalán.

A nő a vádlott magatartása következtében egyéb, zúzódással járó sérülések mellett négy hét alatt gyógyuló bordatörést szenvedett.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a más ügyben jogerős büntetését töltő, visszaeső vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Címkék: elájul, emberölés, gyilkos, élettárs, megver, kék hírek