A Kaposvári Járási Ügyészség szabálysértési értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó, letartóztatásban lévő férfival szemben, aki Kaposvár belvárosában rendszeresen megkeserítette az ott lévő üzletek és hivatalok dolgozóinak mindennapjait.

A vádirat lényege szerint a büntetett előéletű férfi 2023 januárjától kezdődően a közösségi együttélés szabályait semmibe véve, sorozatban követett el különböző bűncselekményeket: A férfi ennek során az egyik belvárosi élelmiszerüzletből három alkalommal is lopott, egyszer ráadásul úgy, hogy a 10.000,-Ft feletti vásárlást egy nyeretlen sorsjeggyel akarta kifizetni. A férfi emellett - az ott dolgozó asszisztens felszólítása ellenére - bement az egyik orvosi rendelő dolgozók részére elkülönített helyiségébe, és onnan kávét hozott el, továbbá egy dohányboltból úgy lopott el egy doboz cigarettát, hogy azért csak öt forintot fizetett.

A férfi 2023 márciusában az egyik kormányhivatalba is bement, ahol az ügyfélfogadási rendet semmibe véve nem volt hajlandó sorszámot húzni, és addig hangoskodott, amíg el nem érte, hogy soron kívül foglalkozzanak vele. A vádlott ezen kívül három belvárosi üzletbe is bejárt kisebb-nagyobb rendszerességgel, ahol a női eladókat garázda magatartásával, továbbá illetlen, obszcén megjegyzéseivel többször is megzavarta a napi munkavégzésükben.

A vádlottal szemben először csak bűnügyi felügyelet került elrendelésre, mivel azonban annak szabályait visszatérően megszegte, az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben végrehajtandó fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címkék: fenyeget, terrorizál, zaklat, hivatal, bolt, kék hírek