Napjainkban egyre több olyan súlyos kimenetelű közlekedési baleset történik az utakon, mely a járművezető gondatlanságára, illetve a figyelmet elvonó valamilyen aktív cselekvésre vezethető vissza. Érdemes megjegyezni minden járművezetőnek, hogy ha néhány másodpercre bármivel elvonják a figyelmüket az útról, az ugyanolyan, mintha vakon vezetnének - írták szerkesztőségünknek eljuttatott közleményükben a somogyi rendőrök.

Hasonlóképpen történt ez 2023. szeptember 20-án 15 óra 10 perckor Karád külterületén is. A 67 éves versenykerékpáros a csökkentett légellenállás érdekében lehajtott fejjel közlekedett a 6514-es számú úton, amikor figyelmetlensége miatt nekiütközött az úttest jobb szélén huzamosabb ideje parkoló traktor pótkocsijának. A baleset során a férfi súlyosan megsérült, a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.


a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételei
a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság ezúton hívja fel a figyelmet arra, hogy a vezetés közbeni figyelmetlenség komoly közlekedésbiztonsági kockázat, hiszen nagyon könnyen balesethez vezethet, ha csak akár 2 másodpercre nem az útra tekintünk!

Címkék: figyelmetlen, pótkocsi, Karád, ütköz, bringa, kék hírek, kerékpár, verseny