"A Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya hamis magánokirat felhasználása vétség miatt indított nyomozást egy helyi lakossal szemben. A férfi hétfő délután megjelent a város egyik vendéglátó egységébe, ahol magát revizornak kiadva mutatkozott be, működését pedig egy valótlan tartalmú okirattal, valamint egy „Ellenőr” feliratú jelvénnyel igazolta.

null

Az álrevizor arra próbálta meg rávenni az ott dolgozókat, hogy térítésmentesen kiszolgálják, de hitelességét a fellépése, okmányai önmaguknak is ellentmondó tartalma, valamint a tény, hogy évekkel korábban a hely törzsvendége volt, egyaránt kétségbe vonták.

Az adatgyűjtés során a nyomozók megállapították, hogy férfi több vendéglátóhelyen is hasonló módon szeretett volna ingyen italhoz jutni, de próbálkozásai rendre kudarcot vallottak.

Az ál-ellenőrt a rendőrök azt követően fogták el, hogy másnap ismét megjelent az italozónál. Ruházatának átvizsgálása során a hamis okmányokat megtalálták és lefoglalták, a 70 éves férfit pedig előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol a gyanúsítottként hallgatták ki.

Címkék: ál-ellenőr, kocsma, rendőrség, kék hírek