Kisebb-nagyobb szabadtéri tüzekhez riasztották a hét utolsó munkanapján a somogyi tűzoltókat. Ádánd külterületén is foltokban égett az aljnövényzet, közel a hétvégi házakhoz. A lángokat a siófoki hivatásos tűzoltók fékezték meg, mielőtt kártett tettek volna az ingatlanokban.

Balatonkeresztúr külterületén másfél hektáron égett a lekaszált fű és egy közeli sással benőtt terület. A marcali hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. Egy húsz méter magas, odvas fa füstölgött a somogyaracsi temetőben. A barcsi hivatásos tűzoltók a fa törzsét motorfűrésszel megvágták, majd puttonyfecskendővel a tüzet eloltották. A fa belseje mintegy ötven centiméter magasságban izzott.


a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A szomszéd kertje ég – erről tett bejelentést szombat délután egy kisbajomi lakos. A tüzet a nagyatádi hivatásos tűzoltóknak sikerült időben megfékezni, mielőtt az elérte volna a lakóházakat.

Kürtöspusztánál száz méter hosszan égett egy fás, bokros terület. A tűz veszélyeztetett egy farakást, ám a lángokat sikerült időben megfékezni a marcali hivatásos tűzoltóknak.

Somogyfajsz külterületén lángra kapott a magasfüves vegetáció.  A marcali hivatásos tűzoltóknak sikerült egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet megfékezni, így az mindössze egy hektáron pusztított.

Címkék: hétvége, riasztás, tűz, Somogy, baleset, kék hírek