Összehangolt akció és finn módszeres ellenőrzés Siófokon és vonzáskörzetében, harmincnégy szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2023. szeptember 10-én a szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében nem csak civil autókkal, hanem drónnal is ellenőrizték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel is szondáztattak. Az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a megfelelően előkészített, kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul. Az akció ideje alatt a járőrök 246 gépjárművezetőt ellenőriztek, amelynek során egy sofőrnél sem merült fel az ittasság gyanúja.

A rendőröknek - többek között – sebességtúllépés, szabálytalan előzés, irányváltoztatás szabályainak megszegése, biztonsági öv hiánya, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használat, illetve záróvonal figyelmen kívül hagyása miatt összesen 34 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést hat civil gépkocsi, két járőrautó és egy drón segítette.

Címkék: záróvonal, jogosítvány, sebesség, drón, sofőr, razzia, ittas, Siófok, Balaton, kék hírek