Kigyulladt egy autó péntek reggel Hetes külterületén. A gépkocsi hátsó lámpájából csaptak ki a lángok, amit két arra közlekedő autós is észlelt. A Hetes irányából érkező autós egy porral oltóval elfojtotta a lángokat. Mezőcsokonya felől érkezett Mészárosné Szalontai Szilvia tűzoltó alezredes, aki középiskolás fiát vitte évnyitóra. A kaposvári polgári védelmi felügyelő fia kezébe adta a telefont, hogy értesítse a segélyhívó központot, míg ő a bajba jutott segítségére sietett. Mivel a jármű továbbra is füstölt, az alezredes a saját porral oltó készülékét készenlétben tartotta a kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezéséig, felkészülve arra, hogy a tűz újra lobban. De az egységnek már csak a felforrósodott alkatrészeket kellett visszahűtenie.

Szombat reggel egy mélybe zuhant férfi mentéséhez kérték a siófoki hivatásos tűzoltók segítségét. Az egységnek Siófok Vámház utcájában, a Sió-csatorna vízmentes medréből kellett felhoznia a bajbajutottat, aki a kövekre esett. A tűzoltók nyakmerevítőt helyeztek a sérültre, majd hordágyra rögzítették és mentőkötelek segítségével felhúzták a csatornából. A mentők ezt követően kórházba szállították a férfit.

Öt alkalommal lehasadt faág miatt riasztották a tűzoltókat, mert az veszélyeztette a járókelőket és az autósokat. Marcali és Horvátkút között egy útra dőlt fa jelentett akadályt. Nagybajom külterületén pedig egy hatalmas faág foglalta el az egyik forgalmi sávot, amelyről bejelentést tettek az arra közlekedők. Egy autós azonban későn észlelte azt és nekihajtott. Egy fadarab az autó szélvédőjébe fúródott. Az eset során senki sem sérült meg. A műszaki mentést a böhönyei önkormányzati tűzoltók végezték, akik összefűrészelték az akadályt jelentő ágat, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Darány külterületén, a vasútpart aljnövényzete kapott lángra kis területen. A barcsi hivatásos tűzoltók az arra közlekedő vonat érkezése előtt megfékezték a tüzet, mielőtt az kárt tett volna a jelzőlámpában.

Kigyulladt egy személyautó vasárnap délután az M7-es autópályán, Kőröshegy térségében. Az autó motorteréből csaptak fel a lángok, amit a gépkocsi vezetőjének sikerült elfojtani egy porral oltóval. A siófoki hivatásos tűzoltók hűtötték vissza a felforrósodott alkatrészeket. Az eset során személyi sérülés nem történt.

(a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei)

Címkék: hétvége, riasztás, tűz, Somogy, baleset, kék hírek