A péntek esti felhőszakadást követően letört és a magasban fennakadt faágak eltávolításához riasztották a tabi önkormányzati tűzoltókat, akik egy csőtörés miatt Tab vízzel borított utcáin nyújtottak segítséget az autósoknak. 

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó szombat délelőtt az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, Sávolynál. A műszaki mentést végző marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A mentés idejére az érintett sztrádaszakaszt félpályán lezárták.

A karádi Gárdonyi Géza Általános Iskola épületének szigetelése alá darazsak költöztek, ezért kérte az intézmény vezetője a helyi tűzoltók segítségét a hétvégén. Az egység több helyen megbontotta a szigetelést és eltávolította a fészkeket.

Árokba hajtott és felborult egy kisteherautó vasárnap hajnalban, Kapoly külterületén. A rakomány nélküli jármű vezetője az eset során nem sérült meg. A tabi önkormányzati tűzoltók drótkötelek segítségével kerekeire állították a teherautót, majd megszüntették a forgalmi akadályt. 

Megrongálta a gázórát és megsértette a vezetéket is egy munkagép Bélaváron, egy családi ház előkertjében. A csurgói önkormányzati és a nagyatádi hivatásos tűzoltók vonultak a káresethez, akik kiásták a sérült vezetéket, majd elszorították azt, megszüntetve ezzel a gázszivárgást. 

Két hektáron égett a tarló vasárnap délután Kaposvár külterületén. Aratás után keletkezett a tűz, amely veszélyeztette a közeli horgásztó hétvégi házait. A kaposvári hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat, megelőzve, hogy azok kárt tegyenek az épületekben. 

(fotók: Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Címkék: hétvége, riasztás, baleset, Somogy, tűz, kék hírek