Árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó pénteken, Csurgón, az Arany János utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók a mentőkkel közösen kiemelték a sérült sofőrt, majd áramtalanították az autót. Az egység az autómentő segítségével kerekeire állította a kocsit, majd megszüntette a forgalmi akadályt.

Felborult egy autó a 68-as főúton, Balatonkeresztúr térségében, amelyben összesen hárman utaztak. A marcali hivatásos tűzoltók a kerekeire állították, majd kivontatták az árokból a járművet és elvégezték az áramtalanítást. A balesetben senki sem sérült meg.

Egy fa öt méteres ága hasadt le Balatonlellén, a Köztársaság utcában pénteken. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók létráról, motorfűrésszel eltávolították a gyalogos- és gépjárműforgalomra is veszélyes faágat.

Szombaton villanyoszlopnak ütközött egy személyautó Kiskorpádon, a 61-es főút belterületi szakaszán. A jármű mindhárom utasa megsérült a balesetben. A műszaki mentést a kaposvári hivatásos tűzoltók végezték és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében.

Tűz ütött ki egy családi házban, ahol teljes terjedelmében égett egy szoba Rinyaújlakon, a Petőfi utcában szombat este. A barcsi hivatásos tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, eloltották a lángokat és átvizsgálták az ingatlant, amelyben senkit sem találtak.

Kigyulladt egy nyerges vontató pótkocsijának egyik kereke szombat délelőtt az M7-es autópálya balatonkeresztúri szakaszán. A tüzet egy arra járó szabadnapos tűzoltó oltotta el két porral oltó tűzoltó készülékkel. A marcali hivatásos tűzoltók egy vízsugárral visszahűtötték a felhevült alkatrészeket, majd hőkamerával is átvizsgálták a járművet, de további izzó gócokat már nem találtak. A lángok nem terjedtek át a jármű rakományára.

Kaposváron, a Sávházban egy második emeleti lakás erkélyén csaptak fel a lángok vasárnap, a hajnali órákban. A kaposvári hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltották a tüzet. Az eset során személyi sérülés nem történt, a lakás lakható maradt.

Vasárnap délután tetejére borult egy kisbusz a 68-as főút 60-as kilométerénél, Böhönye térségében. A település önkormányzati tűzoltói áramtalanították a járművet és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A jármű mind a négy utasa saját erejéből ki tudott szállni a kocsiból.

(fotók: Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Címkék: hétvége, riasztás, tűz, Somogy, baleset, kék hírek