Vése közigazgatási területén, a 61-es számú főút 159-es kilométerében 2023. augusztus 3-án 13 óra 28 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú tehergépkocsit, amit egy iraki férfi vezetett. A jármű utasainak egy része az intézkedés megkezdése előtt elmenekült a helyszínből.

Az tehergépkocsiban az ellenőrzés során a sofőrön kívül egy, magát marokkói és egy, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Az elmenekült illegális migránsok felkutatásra tett intézkedések eredményként,  a rendőrök Böhönye-Terebezdpuszta külterületén 17 óra 55 perckor 21, magát algériai és egy, magát szír állampolgárnak valló külföldit tartóztattak fel.   

korábbi felvétel - fotó: MTI
korábbi felvétel - fotó: MTI

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben - őrizetbe vétele mellett - embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Címkék: embercsempész, migráns, elfog, illegális, rendőr, Somogy, kék hírek