Kigyulladt egy nyaraló pénteken Siófok Molnár kapitány utcájában. A faház külső falán lévő elosztódoboz kapott lángra, majd a tűz a szigetelésen keresztül átterjedt a lambériával borított homlokzatra is. A szomszédok négy porral oltóval megkezdték a tűz oltását, amelyet a siófoki hivatásos tűzoltóknak három vízsugárral sikerült teljesen elfojtani.

Ezt követően Szántódra riasztották az egységet, ahol három személyautó ütközött össze. A tűzoltók áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben senki sem sérült meg.

Néhány órával később újabb balesethez vonultak a Balaton-parti tűzoltók. Az M7-esen, Balatonvilágos térségében szintén hármas karambol történt.

Motorkerékpárossal karambolozott egy gépkocsi szombaton, Fonyódon. A balatonboglári önkormányzati és a fonyódi önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik áramtalanították a motort. 

Kigyulladt egy személyautó szombat délután az M7-es autópályán, Kőröshegy térségében. A gépkocsi vezetője, ahogy észlelte a füstöt, azonnal félrehúzódott és kiszállt az autóból, így nem sérült meg.  A siófoki hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a jármű már szinte teljes terjedelmében égett. Az egység két habosított vízsugárral fojtotta el a lángokat, majd megakadályozta, hogy a kifolyt motorolaj a természetbe jusson.

Lángra borult egy személyautó vasárnap reggel Kaposvár József utcájában. A tulajdonos megkezdte a tűz oltását, amelyet a város hivatásos tűzoltói fékeztek meg. A lángok nem tettek kárt a lakóházban, amely előtt a jármű parkolt. 

Rosszul lett, így nem tudta felügyelni a sütőben készülő ételt egy kaposvári lakástulajdonos. A helyszínre érkező gondozók lekapcsolták a sütőt, majd tűzoltói segítséget kértek. A város hivatásos tűzoltói eltávolították a sütőből az elszenesedett ételt és átszellőztették a lakást. 

Vonatra szálltak a barcsi hivatásos tűzoltók, hogy a Barcs-Középrigóc vasútállomástól mintegy 300 méterre, Darány irányában kidőlt fát eltávolítsák a vasúti sínekről.  Az egység rövid idő alatt feldarabolta a vasúti közlekedést akadályozó fát, amelyet követően a forgalom már zavartalanul haladt az érintett szakaszon.

Frontálisan ütközött össze két személyautó vasárnap kora este, Kaposvár és Somogyaszaló között. A balesethez a kaposvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a gépkocsikat, amelyekben összesen hárman utaztak. A műszaki mentési munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

(fotók: Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Címkék: hétvége, riasztás, baleset, tűz, Somogy, kék hírek