izenhét műszaki mentésnél és hat tűzesetnél avatkoztak be az egységek, emellett pedig egy téves jelzés is érkezett a vármegyei műveletirányítási központba.

Egy kutya nyüszítésére lettek figyelmesek péntek reggel Iharosberény, Jókai utcájában a járókelők, akik a tűzoltók segítségét kérték. A helyi önkéntesek mellett a csurgói önkormányzati tűzoltók is a helyszínre siettek, ahol egy nagytestű kutya szorult mentésre. A tűzoltók kiemelték az ebet az átereszből, majd a helyiek állatorvoshoz vitték, mert a hátsó lábait nem tudta mozgatni.

Kidőlt egy fa péntek délben egy balatonföldvári üdülő területén. A lombozat egy személyautó motorháztetejére borult. A siófoki hivatásos tűzoltók szabadították ki a járművet a fa ágai alól.

Egy nagyméretű hulladékgyűjtő edény gyulladt ki szombat reggel Kaposváron, a Sávháznál. A lángoló kuka veszélyeztette a körülötte parkoló személygépkocsikat. A tüzet egy vízsugárral oltották el a kaposvári hivatásos tűzoltók.

Kiszáradt kútba esett egy macska Marcaliban. Vasárnap reggel kérte az állat gazdája a város hivatásos tűzoltóinak segítségét, mert a tíz méter mély kútból nem tudta kimenteni a macskáját. Az egység mentőhevederrel engedte le az egyik tűzoltót a mélybe, aki sértetlenül felhozta onnan a kis házi kedvencet.

Tűz volt egy napelemparkban, Darány külterületén. A transzformátorház belső tere égett, amit sikerült a barcsi hivatásos tűzoltóknak két porral oltó készülékkel eloltani. Az egység ezt követően visszahűtötte a még izzó, forró részeket.

Két gépkocsi ütközött össze vasárnap délután Kaposváron, a Pécsi és a Mező utca találkozásánál. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a forgalmi akadályt okozó járműveket. A két autóban összesen négyen utaztak, a baleset során senki sem sérült meg. A közútkezelő szakemberei megtisztították az úttestet a kifolyt szennyeződéstől, a forgalom ezt követően zavartalanul haladt az érintett szakaszon.

Lángba borult egy személyautó motortere vasárnap este Pusztakovácsinál. A marcali hivatásos tűzoltók két habosított vízsugárral fékezték meg a tüzet. Az eset során senki sem sérült meg, azonban az aszfalt mintegy tíz négyzetméteren károsodott.

(A Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei)

Címkék: állatmentés, riasztás, hétvége, tűz, Somogy, baleset, kék hírek