A Fonyódi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy munkahelyi rendezvény után, a szállásukon ütötte meg kollégáját. A vád lényege szerint a vádlott munkatársaival egy zártkörű rendezvényen vett részt 2022 decemberében Balatonfenyvesen.

A férfiak már délutántól italozni kezdtek, amit a szobájukban is folytattak. Az ittas vádlott az éjszakai órákban nehezményezte, hogy erősen ittas kollégája még mindig az ő szobájában van és nem is akar elmenni, ezért többszöri eredménytelen felszólítást követően vállainál fogva megpróbálta kikísérni. A sértett ekkor kis erővel állon ütötte a terheltet, aki ezt úgy viszonozta, hogy nagy erővel, ököllel arcon ütötte a férfit. 

A sértett a vádlott ütésének erejétől a földre esett és az orra egyből vérezni kezdett, azonban sérüléseinek súlyosságát csak némi alvás után, a reggeli órákban észlelte, ugyanis a vádlott bántalmazása következtében az arcán nyolc hét alatt gyógyuló, többszörös töréses sérüléseket szenvedett. 

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű, beismerő vallomást tett vádlottal szemben pénzbüntetést indítványozott.

Címkék: alkohol, balaton, verekedés, kék hírek