Legtöbbször kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolításához vonultak a tűzoltó egységek. Szerda reggel óta is több bejelentés érkezett a műveletirányítási központba főként Kaposvárról és környékéről. Az egységek ezen károk felszámolását végzik.

Andocson vasúti sínekre dőlt két nagyméretű fa, akadályozva az arra közlekedő vonatok útját. A tabi önkormányzati tűzoltók motorfűrésszel feldarabolták a fát és megszüntették a forgalmi akadályt.

Kaposváron a Nap utcában lakóépület tetejére dőlt egy tíz méter magas fűzfa, a Gárdonyi Géza utcában pedig egy tuját tört ketté a vihar egy családi ház udvarán. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói mindkét helyszínen rövid időn belül beavatkoztak és eltávolították a veszélyes fákat.

Szintén Kaposváron, a Géza utcában gyökerestől kidőlt és két garázsra borult egy húszméteres fenyőfa. A tűzoltók magasból mentő használatával, motorfűrésszel avatkoztak be.

Zselicszentpálon egy tízméteres fa telefonvezetékre dőlt, a Fő utcában egy családi ház udvarán pedig egy fűzfa hasadt ketté. A kaposvári egységek mindkét helyszínen láncfűrésszel avatkoztak be.


Fotó: Kaposvár HTP, Barcs HTPFotó: Kaposvár HTP, Barcs HTPFotó: Kaposvár HTP, Barcs HTPFotó: Kaposvár HTP, Barcs HTPFotó: Kaposvár HTP, Barcs HTPFotó: Kaposvár HTP, Barcs HTPFotó: Kaposvár HTP, Barcs HTPFotó: Kaposvár HTP, Barcs HTPFotó: Kaposvár HTP, Barcs HTP
Fotó: Kaposvár HTP, Barcs HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: viharkár, somogy vármegye, tűzoltóság, kék hírek, kaposvár